FBJ på Facebook

Programkalender

August 2020
S M T O T F L
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

 

4. november: Virginia & The Skybenders

Bandet VIRGINIA & The SKYBENDERS har sine røtter i Sverige der de begynte sin musikalske reise, med en barndom full av musikk, blandet rock og blues. Ved 13 års alder begynte Virginia å synge i hjembyens gospelkor, en kirke full av kjærlighet og soulfull musikk. Et kor som la grunnlaget for Virginias fortsatte interesse for musikk.

Da hun var 20 år besluttet Virginia å reise til Harlem, New York USA, "for å lytte til musikken og musikerne jeg har lært av, deres opprinnelsessted og hvor historie en gang ble skrevet." Og det gjorde hun.

Virginia reiste rundt, lyttet og spilte med ulike jazz- og bluesmusikere på åpne scenene. I Harlem fikk Virginia å spille på klubber som St. Nick's Pub, der for eksempel Billie Holiday startet sin karriere. I Harlem ble hun introdusert for bluesmusikk på et helt annet nivå. "Her møtte jeg flere musikere, og sammen skapte vi bluesen i de gamle røykerommene." I Harlem begynte hun å spille med Dennis Davis, trommeslageren best kjent for sitt arbeid med David Bowie, Stevie Wonder, Jermain Jackson og Roy Ayers. Og her er hun i dag.

Virginia har en kraftig stemme med stor sensitivitet og empati, som kan synge alt fra tung blues til funky soul, selv med reggaeelementer. Hun er en fargerik utøver som sjelden forlater noen uberørt. En reinkarnasjon av Janis Joplin og Etta James. Bandets repertoar består like mye av tolkninger som sitt eget materiale. Bandet er inspirert av BB King, Albert Collins, Eric Clapton, Big Joe Turner, Big Mama Thornton, Etta James, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Deep Purple og Santana.

Virginia og Skybenders har vært «supporting acts» til Louise Hoffsten, Wentus Blues Band, Ian Siegal, JT Lauritsen og andre.

Bandet består av:

  • Virginia Pihlblad, Vokal
  • Tobias Johansson, Trommer, Perkusjon
  • Svenne Jansson, Hammond orgel,
  • Urban Björn, Bass
  • Patrik Sandström, Gitarer

Lørdag 4. november spiller VIRGINIA & THE SKYBENDERS på vår lørdagskonsert på HAVNELAGERET. MØT OPP! Denne konserten vil du ikke gå glipp av!

Profileringsartikler til salgs

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Tusen takk for knall konsert hos dere i går! Det er alltid like hyggelig spille hos dere. Lydhørt publikum og hyggelige folk. Veldig bra at dere har fått lydmann som setter opp utstyr - det var bare topp - hilsen gutta i Morsa Blueslag - vi kommer gjerne igjen! "
Stig Martinsen

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2018