29. september: The Jelly Roll Men

The Jelly Roll Men, som vi kjenner fra før som 9Fingers, har "Blues with a feelin'’" som motto og det er nettopp følelser bandet formidler. Musikken har blitt omtalt i konsertanmeldelser fra bluesklubber på Østlandet som ”ektefølt jukejointblues” og ”ekte vare” og bandet har spilt hos oss en rekke ganger.

The Jelly Roll Men spiller blues på samme måte som bluesens gudfedre gjorde det: Upolert, med følelse og ekte spillerglede. Munnspillet står sentralt og begrepet harmonica blues har også blitt brukt for å beskrive bandet fra Reinsvoll på Toten.

De er beinharde retromusikere og tradisjonalister, og det er utgangspunktet og opprinnelsen The Jelly Roll Men har hentet frem; 12bar blues med gyngende lokomotivrytmer med et sentralt munnspilluttrykk, ekte historier om brutte løfter, pengeproblemer, alkohol og damer.

Bandet har spilt for de fleste bluesklubbene på Østlandet og hos andre kjente arrangører med stor suksess, og har vært hos oss flere ganger tidligere. De spiller en krydret miks av gamle klassikere fra munnspillmestere som Big Walter Horton, Little Walter, Slim Harpo og Sonny Boy II og selvfølgelig selvskrevne låter som er basert på sanne historier, ekte opplevelser og mennesker.

Arrangører og publikum gir tomlene opp og gir bandet kreditt for ekte spillerglede og et autentisk uttrykk på scenen.

Bandet har vært support for norske og internasjonale artister som Stacie Collins, Vidar Busk & His True Believers, James Harman, Billy T. Band og Big Joe Maher & The Dynaflows.

Bandets besetning er:

  • Kai Evenstuen - trommer
  • Roar Espen Wagenius - bass
  • Thomas G. Thorvaldsen - gitar
  • Kent Erik Thorvaldsen - munnspill og vokal