25. september: Marith Endresen feat. Kreegah Bundolo Band

 

Marith Endresen er et navn som mange drar kjensel på, spesielt i Nord Norge hvor hun i mange år var vokalist i bandet January. Etter mer enn 30 år i bransjen med flere plateutgivelser og TV opptredener, har hun begeistret publikum med sine kraftfulle tolkninger av kjente låter levert fra bluesens, rockens og soulens beste artister og låtskrivere.

Mange store stjerner har latt seg forbløffe av Marith, og hun har nærmest lagt Mississippi for sine føtter etter flere opptredener på festivaler, juke joints og sågar i en lokal kirke! Ofte hørt: «Jøss, den dama har trøkk!»

Kreegah Bundolo Band – KBB – består av musikervenner fra Vadsø, som atter fant hverandre på de sørligere breddegrader: Trond Kristoffersen (gitar), Kjell Georg Stock (keyboard) og Gunnar Øyen (Bass). Etter søken med lykt og lupe fant gutta forsterkning til kjøkkenavdelingen i form av Geir Digernes (trommer) som i likhet med Marith har lang fartstid som profesjonell musiker på turne med et mangfolk av norske artister.

KBB har i tillegg til noe eget materiale, bestrebet seg på å finne bortglemt gull på bunnen av rock og bluesens skattkiste. Her børstes det gullstøv av låter du muligens ikke har hørt fra: ZZ Top, David Lindley, Edgar Winter, Buddy Guy, Eric Clapton, Steve Miller etc.

Når dette materialet fusjonerer med klassikere blant Mariths egne blå blues og soul favoritter – kan det ikke bli feil! Krigsropet fra Tarzan har gjort sin misjon i storbyjungelen. Dronningen har funnet sine krigere: «Kreegah Bundolo»!

Nåe jungeltelegrafen eller andre informasjonskanaler nå forteller deg at denne eksplosive sammensmeltningen av to universer spiller på et vannhull i nærheten av deg …… ikke nøl – kjenn din besøkelsestid!