23. oktober: Onkel Blå

Onkel Blå spiller på klubben igjen 13. juni. Bandet består av Bjørn "Krisa" Christiansen, Inge Ulrik Gundersen og Tor Hauge.

Bjørn "Krisa" Christiansen er kjent fra blant annet Aunt Mary og har lenge hatt ord på seg for å være en av Østfolds beste gitarister. Nå har han med seg Inge Gundersen på bass og Tor Hauge på trommer.

Begge disse er profesjonelle musikere og trives godt med den type klubb spilling som skjer i regi av Fredrikstad Blues & Jazzklubb. Til sammen utgjør disse tre bandet Onkel Blå. 

Bjørn har i alle år hatt røtter til bluesen som uttrykksform og i dette bandet har han anledning til å leve ut sine improvisasjoner og sine sterke følelser for bluesen. Onkel Blå har flere ganger opptrådt i på scenen i regi av Fredrikstad Blues & Jazzklubb, og nå er det tid for vårkonsert på Havnelageret.

Musikalsk er Bjørn Christiansen herlig båsfri. Han favner vidt og plukker elementer fra ulike stilarter. Således er det godt mulig at lytterne vil få assosiasjoner både til Eric Clapton og Ry Cooder underveis. Hans første soloalbum het «B. C.», kom i 1979 og ble nominert til Spellemannsprisen. Da hadde gitaristen allerede hentet hjem «en spellemann», som medlem av Alex-band. Det andre soloalbumet, «Starfighter», kom få år senere og ble en klassiker, ikke minst blant gitarentusiastene.

Bjørn Christiansen er fortsatt en aktiv musiker med mange jern i ilden. Han kan høres jevnlig i ulike band, blant andre Pigalle Guitar Ensemble, Fender Benders og Onkel Blå.