FBJ på Facebook

Programkalender

September 2022
S M T O T F L
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

 

23. juli: Bluesaften på Isegran - Summer Steam

Lørdag 23. juli arrangerer vi igjen bluesaften på Isegran. Den første delen av konserten er gratis og arrangeres i Båthuset ved elva. Vi får besøk av tre solide band og det blir garantert topp stemning i de historiske omgivelsene på Isegran denne dagen. Billettene selges på våre kommende lørdagskonserter og via Fredrikstad kino. Fra 1. juli kan man ringe Ulf Severinsen på tlf 908 19 541 for å bestille billett. Konserten med Steam Band kl. 13:00 er gratis og arrangeres innendørs i Båthuset.

 

Medlemmer av FBJ betaler kr 300,- og øvrige betaler kr 350,-. Det er mulig å få kjøpt mat under arrangementet.

Her presenterer vi våre tre bluesband:

THE STEAM BAND - 13:00-15:30

The Steam Band består av voksne karer, i hver sin beste alder! De har sin base i Fredrikstad. Bandet så dagens lys i 2012, men i mars 2014 var siste bit på plass og bandet fikk sin form slik det fremstår i dag. Bandet spiller en blanding av pop, rock og funk.

Av sterke inspirasjonskilder kan nevnes bl.a. Joe Bonamassa, «Ten Years After», Delbert McClinton, Joe Cocker, Marius Müller.

The Steam Band har klart å skape et eget "sound", "Steam Music", som også gjennomsyrer de coverlåtene de har. "To steamify", eller på godt norsk "å steamifisere", er et begrep bandet ofte bruker hvis de selv skal beskrive hva de gjør med musikken.

Bandet har en fin fordeling av coverlåter og eget materiale og tilbakemeldingene på begge deler har vært svært gode. Musikken deres «gir fot» og det er ofte fullt på dansegulvet når det er konsert.

Kjemien innad i The Steam Band er spesiell og upåklagelig, og felles musikksmak og lik visjon om musikkens veier videre, gjør at bandet stortrives med tingenes tilstand.

I 2014 bygde bvandet eget studio/øvingslokale i velferdsbygget til Øra Industrier AS og i dag er dette tilgjengelig også for gjester. Medlemmene i The Steam Band har dermed flotte fasiliteter å jobbe fram sine produksjoner i, og for de tre som skriver og lager musikk, ligger alt til rette.

Med et så godt utgangspunkt vil nok bandet fortsette i mange år med å kose seg med musikken!

Bandet består nå av Kim-Richard Finsdal (Lead vokal), Flemming Andersen (gitar og vokal), Odin Hansen (trommer og vokal), David Grandahl (tangenter og vokal), Svein Jacobsen (bass og vokal) og Odd Johannessen (percussion, munnspill og vokal).

 

MARIT ENDRESEN & KREEGAH BUNDOLO BAND - 18:30-20:30

Marith Endresen er et navn som mange drar kjensel på, spesielt i Nord Norge hvor hun i mange år var vokalist i bandet January. Etter mer enn 30 år i bransjen med flere plateutgivelser og TV opptredener, har hun begeistret publikum med sine kraftfulle tolkninger av kjente låter levert fra bluesens, rockens og soulens beste artister og låtskrivere.

Mange store stjerner har latt seg forbløffe av Marith, og hun har nærmest lagt Mississippi for sine føtter etter flere opptredener på festivaler, juke joints og sågar i en lokal kirke! Ofte hørt: «Jøss, den dama har trøkk!»

Kreegah Bundolo Band – KBB – består av musikervenner fra Vadsø, som atter fant hverandre på de sørligere breddegrader. Johnny Johansen (trommer) har også – lik Marith – tidligere fartstid som profesjonell musiker.  KBB består ellers av Trond Kristoffersen (gitar), Kjell Georg Stock (keyboard) og Gunnar Øyen (Bass). KBB har i tillegg til noe eget materiale, bestrebet seg på å finne bortglemt gull på bunnen av rock og bluesens skattkiste. Her børstes det gullstøv av låter du muligens ikke har hørt fra: ZZ Top, David Lindley, Edgar Winter, Buddy Guy, Eric Clapton, Steve Miller etc.

Når dette materialet fusjonerer med klassikere blant Mariths egne blå blues og soul favoritter – kan det ikke bli feil! Krigsropet fra Tarzan har gjort sin misjon i storbyjungelen. Dronningen har funnet sine krigere: «Kreegah Bundolo»!

Nåe jungeltelegrafen eller andre informasjonskanaler nå forteller deg at denne eksplosive sammensmeltningen av to universer spiller på et vannhull i nærheten av deg …… ikke nøl – kjenn din besøkelsestid!

 

STEINAR ALBRIGTSEN - 20:30-22:30

Steinar Albrigtsen startet sin karriere for 40 år siden i Tromsø, sammen med sin barndomsvenn Jørn Hoel. Den musikalske reisa er en lidenskap Albrigtsen ikke kan leve foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum. Mange kjenner han som "Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet", da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum "Alone too long" i 1990. Noen kjenner ham for låten "She belongs to the rain", noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og "Get together", kanskje var "Beaches of Rio" med Tom Pachecho en favoritt. 17 plateutgivelser har det blitt, og sjangerne spenner seg fra country, blues, rockabilly, jazz, til singer-songwriter.

Av musikalske høydepunkt gjennom karrieren, sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood, gjorde et uforglemmelig inntrykk (1992). Han varmet også opp for selveste Merle Haggard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), Levon Helm (The Band), John Sebastian (Lovin` Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen.

Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Da plateselskap og promotører rådet ham til å rendyrke en musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement.

Konsertene er en hyllest til publikum og låtene er håndplukket fra tidligere utgivelser til nyskrevet materiale. Albrigtsen tar deg med tilbake, men han inviterer deg også med videre.

 

Profileringsartikler til salgs

 • Caps i sort med logo
  Caps i sort med logo

  Fin caps med FBJ-logo - kr. 150,-

 • Paraply med logo
  Paraply med logo

  Hendig paraply for spaserturen hjem, selvfølgelig med logo - kr. 150,-

 • Skjorter i flere farger og modeller
  Skjorter i flere farger og modeller

  Skjorter i flere modeller, til han og henne, se prislisten for detaljer - kr. 200,-

Søk på sidene

Sagt om FBJ

" Tusen takk for knall konsert hos dere i går! Det er alltid like hyggelig spille hos dere. Lydhørt publikum og hyggelige folk. Veldig bra at dere har fått lydmann som setter opp utstyr - det var bare topp - hilsen gutta i Morsa Blueslag - vi kommer gjerne igjen! "
Stig Martinsen

Bli medlem

Er du ikke medlem av FBJ?

Registrer deg som medlem via hjemmesiden og motta informasjon fra klubben.

Se salgsartikler

Våre støttespillere

Fredrikstad Blues & Jazzklubb | Postboks 469, 1601 Fredrikstad | | Org.nr. 981 935 527 MVA
Copyright © 2018