14. oktober: Kimgas
Featured

14. oktober: Kimgas

En konsert med en hyllest til det største innen dansk rock-historie, nemlig Gasolin’ og deres frontfigur Kim Larsen og hans solokarriere. Det er vel sånn med musikk man vokser opp med, at man aldri blir lei og de forblir våre helter livet ut. Drømmen om å få i stand dette prosjektet gikk i oppfyllelse for Gisle Ørbæk Andersen etter at han fikk med fire flotte musikere. Alle er godt kjent med musikken og Andersen har plukket låter fra den spede begynnelse til noe av det siste, og mange av disse sitter også godt i blodet for de fleste musikkelskende nordmenn.

Kriteriene Andersen satte var at bandet skulle gjøre dette så likt som mulig i forhold til låter han har plukket ut fra samlingen, og at det skulle synges på dansk. Bandet sier selv de aldri blir hverken Gasolin’ eller Kim Larsen, men Andersen er jo halvt dansk, og vokst opp med sin danske familie og venner. Med 40 somre på den jydske østkyst synger han på «pære dansk» og låtene har fått med signaturen/detaljene som gjør dem til nettopp en god kopi.

Og ikke minst, hans kone er dansk og blodfan av både Gasolin’ og Kim Larsen og dermed også en god kvalitetskontrollør.

Både Gasolin’ og Kim Larsen som soloartist har jo hatt en formidabel success i Skandinavia, så her tror vi det vil være en god mulighet for stinn brakke og en aften for fans av dansk rockmusik!

Spillemændene, alle fra Sarpsborg:

  • Tor Morten Bjerketvedt: Guitar
  • Roar Berntsen: Guitar / kor
  • Svein Christensen: Bass/ kor
  • Øivind Karlsen: Trommer
  • Gisle Ørbæk Andersen: Guitar/ sang