29. juni: Folkport Electric
Featured

29. juni: Folkport Electric

FolkPort er tilbake på Havnelageret i en mer folkrocka sesong. Etter noen år med et mer akustisk konsept, er de nå klare for mer fokus på trøkk og rock der bandet gjenskaper lydbildet fra de beste festivalsesongene som FolkPort Electric. 

FolkPort-musikken har sitt utgangspunkt i britisk og melodiøs tradisjon, og det er fremdeles låtene i seg selv som formidles med vokal, tekst og fiolin som viktige ingredienser. Og med elgitar og trommer på plass igjen blir det et tøffere lydbilde. Men alt er bruksmusikk som det passer godt å lytte til, bare hygge seg med eller kanskje til og med danse eller synge litt med på!

FolkPort Electric er:

  • Ørjan Arntsen - fiolin, cellofiolin, mandolin og vokal
  • Sølvi Eriksen Kvam - vokal, piano og blikkfløyter
  • Bjørn Fyen - vokal og akustiske gitarer
  • Hallgeir Myhre - trommer
  • Jan Larsen - elgitar
  • Tore Tambs-Lyche - bass og vokal

Gjennom 21 år har FolkPort spilt over 300 konserter på på festivaler og konsertscener i Norge og Danmark, bl.a på seks Skagenfestivaler. Noen høydepunkter har utvilsomt vært support for Fairport Convention på Rockefeller, utgivelsen av flere album, bl.a med egenprodusert musikk og ett med norske tekster. Etter det er det jobbet systematisk med å utviklet det musikalske konseptet videre mot en tydelig profil rundt det store låtmaterialet som er bygget opp.

Med dette utgangspunktet og en blanding av britisk tradisjonsmusikk og egne låter, er FolkPorts konserter alltid tilpasset konsertstedet og publikum, i år med fullt band med trommer og elgitar. Den gode musikkpubstemningen skal skapes uansett om det er en stor festival, et konsertsted, en musikkpub, eller som denne gang på en trivelig blues- og jazzklubb på bryggekanten i Fredrikstad.

FolkPort nettsider: https://www.folkport.com
FolkPort på Facebook: https: https://facebook.com/folkport