7. september: Fat Fred & The Possumhunters
Featured

7. september: Fat Fred & The Possumhunters

Fat Fred & The Possumhunters er i sitt 15. år som band, og har med tiden blitt et lite fenomen. Med sitt energiske liveshow, og litt «møkkete» måte å fremføre musikken sin på, har disse gutta etablert seg som et lite fenomen på livescener rundt i landet.

Med en rytmeseksjon like stram som sleiken til Roy Orbison (!); Erlend Skullestad Hølland på ståbass og Pål Emil Storm Berg bak trommene. Disse to har lang erfaring og spiller mye med artister som blant annet Amund Maarud, Lucky Lips for å nevne noen, og det høres. Så har vi David Skeie på piano og munnspill, som en litt gal professor tolker han alt på sin måte, og steike så glad vi er for nettopp dette.  Joachim Svendsen er mannen på gitar, den allsidige gitaristen som er kjent for mange, men i denne sammenheng er lyden finstilt, og børsa ladet med grov hagl!

Og så har vi herremannen i front. Den gale mannen. Feite-Fred. Sjefsjegeren, om du vil: Fredrik Støvind. Delvis på grunn av de jordiske kvadratmeterne han beslaglegger , men også på grunn av den grensesprengende selvtilliten han spyr ut; Fat Fred eier hele scenen han står på - og til slutt deg. Med den ene hånden på sin Shure SM55 vintagemikrofon, og den andre hånden vilkårlig viftende mens han forteller sine intetsigende og selvdestruktive historier, kliner han og bandet til med gamle og mindre kjente klassikere, fra rockabilly og swing, til country og boogie.

Og her kommer punchline’n: Glem synter, glem pitch harmonizere, glem playback og alskens moderne vås!

Når de fem gutta i Fat Fred & the Possumhunters kommer sammen i all sin selvforherligelse og det telles til 4, så blir det svett, energisk, hysterisk og avhengighetsdannende rockabilly, blues, swing og rock ’n roll av det hele.  

Eller musikk, som det kalles..

Mer info: https://possum.no